Pardoseli de travertin

Pardoseli de travertin

Travertinul este o piatră naturală spectaculoasa si deosebit de calda, constituind un element favorizat in trendul actual de design. Acesta este diferit de alte tipuri de piatra naturala, datorita porozitatii sale mai ridicate. Se găsește în mai multe nuante  precum bej, maro, crem, maro deschis incluzand si alte nuante mai “curajoase”, precum  ivory, roșu, argintiu, auriu. Aceasta este una dintre cele mai “prietenoase” pietre , fiind usor de incadrat in orice ambianta , si este disponibilă în multe  locuri de pe glob.

Costul pardoselii din travertin

Costurile pardoselii din travertin depind de dimensiunea plăcii, calitatea travertinului utilizat, suprafața prelucrata , sursa,  costul montajului.

Piatra poate fi găsită în toate formele și dimensiunile, care pot fi chiar diferite in cadrul aceluiasi ansamblu, precum in cazul modelului French Pattern, creand un model din placi de dimensiuni variate , mici sau mai mari. De asemenea, exista si dimensiunile personalizate, la cererea clientului, acestea din urma avand, normal,  un cost mai ridicat datorita faptului ca sunt taiate din bucata mare de lastra si implica costuri suplimentare.

 

Aspectul pardoselii de travertin

Chiar dacă travertinul a fost utilizat inca din cele mai vechi timpuri, este o optiune atemporala, fiind o alegere bună pentru pardoseli datorită frumuseții sale naturale. Este o piatră decorativa versatilă și arată excelent nu doar pentru pardoseala, ci în toată casa dvs. Aceasta piatra naturală are culori pământii care se potrivesc perfect cu tonurile calde.

Pentru obtinerea aspectului lucios al travertinului, se folosesc abrazive de o granulatie foarte fina iar acesta este lustruit până la un grad de luciu foarte ridicat. Acest lucru scoate la iveală culorile naturale ale travertinului și  etanșează suprafata,  astfel încât să fie deosebit de rezistent la pete. Totuși, placaj travertin lustruit poate fi destul de alunecos. Travertinul mat este cel mai utilizat tip de travertin. Travertinul matuit este, de asemenea șlefuit, dar nu este lustruit până la un grad de luciu ridicat , astfel încât suprafața sa este mată și nu reflectă multă lumină.

Montajul pardoselilor din travertin

Pe lângă pregătirea corespunzătoare a suprafeței, pardoseala din travertin necesită, de asemenea, un proces atent de impregnare și, prin urmare, montajul neprofesionist poate conduce la ruperea acestuia și la un finisaj cu un aspect mai putin placut.. Din aceste motive, pentru ca travertinul să arate perfect, este nevoie sa fie montat de un montator profesionist.

Înafara de fixarea corectă a plăcilor, un montator experimentat și autorizat va avea, de asemenea, grijă si la estetică. Acesta știe să facă marcajele necesare și să monteze plăcile de travertin de-a lungul pereților și colțurilor. De asemenea, acesta știe să alterneze placajele de travertin intr-o ambianta cromatica placuta. Fiind un material natural, doua placi nu sunt identice ca venatura si cromatica. După alinierea și nivelarea plăcilor cu goluri minime între ele, un montator profesionist va umple denivelarile cu chit și va aplica un material de impregnare pe întreaga suprafață de travertin.

Durabilitatea pardoselii de travertin

Travertinul este atemporal și o alegere excelentă dacă doriți pardoseala din piatră naturală în casa dvs. Daca optati pentru travertin, nu trebuie sa va faceti griji, deoarece acesta trece testul timpului.

Intretinerea   pardoselilor din travertin

Pentru a vă păstra pardoseala din travertin în stare bună, urmați întotdeauna instrucțiunile producătorului.

Procesul de impregnare trebuie repetat o data la 3-4 ani pentru pardoselile de interior, pentru a le proteja.

Sucul de citrice și agenții de curățare foarte puternici trebuie să fie evitați, deoarece pot distruge stratul de impregnant și chit.

Nu utilizati niciodată perii foarte dure pentru pardoseala din travertin. Curățarea sau aspirarea blândă, urmată de curățarea umedă este tot ceea ce este necesar pentru a-l menține curat.

Indiferent dacă doriți un travertin lucios și elegant, ori unul rustic și texturat, asigurați-vă că apelați la Rocas Decor pentru următorul dvs. proiect de pardoseală, din travertin, granit sau marmura!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.