PLACARE FATADA CU PIATRA SCAPITATA

travertin scapitat Cluj

PLACARE FATADA CU PIATRA SCAPITATA

Piatra travertin scapitata este doar una dintre multiplele modalitati variate de a încorpora frumusețea pietrei naturale în casa dvs. Această piatră naturală are un aspect atemporal care evocă perioada în care constructiile implicau strict așezarea atentă si ordonata  a cărămizilor, blocurilor de piatra sau a bucatilor de piatra.

Piatra scapitata confera un aspect structural  construcțiilor rezidențiale. În zilele noastre, aceasta este în mare parte ornamentală din cauza progreselor în tehnologia construcțiilor. Dacă aveți în vedere montajul piatrei scapitate în casa dvs., iată câteva aspecte de luat în considerare.

Piatra scapitata este de fapt o fatada.Dacă nu explorezi ruinele antice, este foarte greu să găsești un zid complet realizat cu blocuri din piatră naturală. Piatra scapitata poate părea un proiect complex de constructie, dar de fapt nu este o tehnică de constructie in sine. Este o piatra decorativa pentru interior sau exterior, ceea ce înseamnă că poate fi aplicată pe pereții existenți fără a-i înlocui. În cele mai multe cazuri, peretii din piatră naturala scapitata sunt utilizati pentru a facilita procesul de montaj .

         

Piatra scapitata se monteaza pe verticala

Deoarece piatra scapitata este o aplicatie de fatada, nu se monteaza pe o suprafață orizontală. Ideea de piatră scapitata este de a adăuga textură și atractivitate vizuală ,care este total incompatibila cu suprafetele plane ale podelelor sau suprafețelor de blat. Având în vedere acest lucru, aveți multe opțiuni de aplicare, de la coloane și secțiuni de perete, până la suprafetete invecinate  șemineului sau backsplash-uri.

 

Ar fi indicat sa elaborati intregul design in care sa se incadreze piatra scapitata.

Cel mai bun mod de a alege piatra naturala scapitata este să  decideți mai întâi asupra culorii și texturii. Să presupunem că nu aveți piatră naturală în bucătărie și doriți să adăugați piatră scapitata ca backsplash deasupra chiuvetei. O modalitate bună de a începe acest proiect este să achizitionati piatra naturala scapitata înainte de prioecta blatul și de a achizitiona materialele pentru pardoseală. Nu trebuie neapărat să potriviți culorile, dar este posibil ca o o piatra naturala scapitata de culoare deschisă să nu ofere un contrast bun dacă nuantele blatului sunt inchise. Alegerea finisajului din piatră scapitata este importantă

Cel mai popular finisaj în piatră scapitata este cel natural, dar acest lucru nu înseamnă că ar trebui să vă limitați la acest aspect. Unii proprietari aleg piatră naturala scapitata pentru băile lor. În acest caz, plăcile de piatra de diferite culori pot fi foarte atractive, dar este posibil să nu fie cea mai bună alegere pentru o bucătărie sau șemineu. Dacă aveți deja podele sau blaturi cu finisaj periat, cea mai buna optiune ar fi să alegeți piatra scapitata cu un aspect natural.

         

Piatra scapitata necesită intetinerea   suprafetei

Nu ar trebui să uitați că aceste aplicații sunt realizate din piatră naturală. Asta înseamnă că acestea pot fi predispuse la pete și alte tipuri de daune, dacă nu sunt întreținute în mod corespunzător.

Initial este nevoie ca piatra naturala scapitata sa fie impregnata cu un produs special pentru protejarea acesteia. produsul GMS 511 este un impregnant hidrorepelent cu efect natural, ideal pentru protejarea suprafetelor verticale, dar si plane, cum ar fi in cazul scarilor din marmura, piatra, granit sau pavaje. Acesta ofera suprafetelor tratate rezistenta la apa si cresterea rezistentei la agentii externi, cum ar fi ploi acide, smog, inghet si umiditate, pastrand culoarea naturala a acestora.

Daca se doreste o intensificare a culorii pietrei naturale scapitate, se poate opta pentru un impregnant cu efect umed. Produsul recomandat este SIL 290, un impregnant oleohidrorepelent cu efect umed, cu un spectru larg impotriva petelor de ulei, vin, detergenti, etc. Se utilizeaza atat pentru piatra natuala scapitata cat si pentru protejarea blaturilor de bucatarie, mese, bai si suprafete plane sau verticale din marmura, piatra sau granit. Suprafetele tratate capata o nuanta de efect umed scotand in evidenta venaturile si tonurile de culoare proprii ale materialului.

Afara de produse obișnuite de curățare a gospodăriei  utilizați în mod regulat un produs de curățare a pietrei naturale scapitate, precum Clean Stone. Dacă aveți o piatră decorativa scapitata în exteriorul casei dvs., asigurați-vă că o curățați cu un produs de curățare special conceput pentru exterior, impregnant Cormac. Este sigur de utilizat pe toate tipurile de piatră naturală, inclusiv granit, ardezie și calcar.

Pentru a afla mai multe despre îngrijirea pietrei naturale, apelați astăzi la experții pentru protectia pietrei naturale .

Și pentru mai multe idei de aplicatii cu travertin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.